Ana Sayfa / Duyuru
2012-2013 Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınav Duyurusu 28652 defa okundu

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

2012–2013 eğitim-öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü; Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği Programlarına öğrenci alınacaktır. Kontenjanlar, başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.

BÖLÜMÜ/PROGRAMI

KONTENJANI

BAŞVURU
TARİHLERİ

SINAV
TARİHLERİ
I.Öğretim

Müzik Öğretmenliği

2012 ÖSYS Kılavuzunda Belirtilecek Sayı Kadar
25-26-27 Haziran 2012
(Mesai Saatleri İçerisinde)

28-29 Haziran  2012
Resim-İş Öğretmenliği

2012 ÖSYS Kılavuzunda Belirtilecek Sayı Kadar
25-26-27 Haziran 2012
(Mesai Saatleri İçerisinde)

28-29 Haziran 2012

BAŞVURMA KOŞULLARI VE ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER
1.  T.C vatandaşı olmak
2.  Başvuru dilekçesi (Kayıt esnasında verilecek)
3.  İki adet renkli vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş, adayın sınavdaki görünümüne uygun olmalıdır.)
4.  Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi.
5.  Başvuracak adayların;
      a) Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Genel Liselerin El Sanatları, El Sanatları Teknolojisi, El Sanatları ve Çiçek, Dekoratif El Sanatları, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarım, Müzik, Nakış, Resim, Uygulamalı Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim), Seramik, Seramik Sanatı, Tasarım ve Teknolojileri alanlarından mezun olan adaylardan, aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuranların 2012 YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almaları gerekir.
      b) Genel Liselerden mezun olan adayların başvurabilmeleri için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4,          YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 180 puan almaları gerekir.
6.  2012 yılına ait YGS Sonuç Belgesi ve 1 adet fotokopisi.
7.   Diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi
8.  Başvuru belgelerinin herhangi birinin, fotokopi ve asıllarının birbirine uymaması halinde belge sahibi sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak ve hakkında yasal işlem yapılacaktır.
9.  Başvurular Eğitim Fakültesi Kayıt Bürosuna elden yapılacaktır (Kayıt ücreti kayıt esnasında tahsil    edilecektir).
10. Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Resim İş Öğretmenliği Ön Kayıt ve Yetenek Klavuzu için tıklayınız
Müzik Öğretmenliği Proğramı Ön Kayıt ve Yetenek için tıklayınız